Elsavasodás, megoldás a lúgosítás.


Kategória:
Életmód, egészség, Táplálkozás

Cikk írója:
Balaton Világa


Elsavasodás, megoldás a lúgosítás.

A mai táplálkozás 90%-ban savas, és 10%-ban lúgos. Egy savas közegben fáradt, beteg sejtek vannak. Egy lúgos közegben egészséges, energikus sejtek keletkeznek.

Probléma az elsavasodás, megoldás a lúgosítás.

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ön elkezdheti helyreállítani az egészséget, az egyensúlyt és a harmóniát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.
A mai táplálkozás 90%-ban savas, és 10%-ban lúgos.

Egy savas közegben fáradt, beteg sejtek vannak, aminek a következménye:
● alacsony energia szint,
● fáradtság,
● emésztési problémák,
● túlsúly,
● ködös gondolkodás,
● depresszió,
● fájdalmak,
● allergia,
● meddőség,
● gombás megbetegedések,
● súlyos/krónikus betegségek.

Egy lúgos közegben egészséges, energikus sejtek keletkeznek, aminek a következménye:
● karcsú, csinos test,
● energia és vitalitás,
● egészség, kiegyensúlyozottság,
● szellemi tisztaság.

Lúgosítás és megfelelő mennyiségű folyadék bevitel (tisztított víz) hatására a test képes helyreállítani egészségét.

De mitől savasodik a test, és egyáltalán mit jelent ez?
Testünk mintegy 70%-a víz, az anyagcsere normális működéséhez pedig kiegyensúlyozottnak kell lennie ebben a közegben, vagyis a test folyadék tereiben a savak és lúgok arányának. Ez azt is jelenti, hogy a testnek, elsősorban pedig a vérnek ehhez mindig enyhén lúgosnak, számokban kifejezve 7,35 és 7,45 közötti pH-értékűnek kellene lennie. Mikor ez az egyensúly a savak elszaporodása miatt felborul, a többlet sav mennyiség nem talál magának lúgos közeget az anyagcseréhez szükséges kémiai reakciókhoz.
Ilyenkor a szervezet mindent elkövet az alap állapot megőrzéséért, ha máshogy nem megy, hát akár sejteket, szöveteket, szervrendszereket is károsít az egyensúly fenntartása érdekében: saját magától von el bázikus anyagokat, például kalciumot a csontokból.
Ha túl sok a sav a szervezetben, egy bizonyos szint után már nem tud kiürülni, ehelyett lerakódik a zsír-, illetve kötőszövetekben (idővel már látható módon), gátolva ezzel a test folyadék forgalmát.

Bár a vegyszerek, a gyógyszerek, a szennyezett levegő is felelősek a károsodásokért, sav felesleg (acidózis) elsősorban a helytelen táplálkozás miatt alakul ki: bizonyos tápanyagok ugyanis lúgosítanak, míg mások savasítanak. Bizonyos savasító hatás még kiegyenlíthető megfelelő mennyiségű lúgosító élelmiszerrel, ám mivel az élvezeti cikkek nagy része (nikotin, alkohol, cukor, kávé, kóla, csokoládé) savképző, egyoldalú, helytelen táplálkozás mellett nehéz fenntartani az optimális arányokat.

A bevitt táplálék bomlásával savak szabadulnak fel.
A mikroorganizmusok táp talaja a savas környezet.
Ha a szervezetünkben a savasodás megnő, akkor ezek a mikroorganizmusok megjelennek és elkezdik lebontani az élő szervezetünket, a mikroorganizmusok vég terméke is sav, ez a test sav terheltségét tovább növeli. A savat, amit a test nem tud kiüríteni, azt a szervezet elraktározza, megpróbálja távol tartani a szervektől, védi az ereket, a szívet, a májat... a savtól, amely közvetlen közelükben szétmarná őket.
A test zsírt képez a sav és a szerv közé és megköti a savat és a méreganyagokat, EZÉRT FONTOS, hogy a zsír nem az ellenségünk, hanem az életünket menti meg!!!
A fent említetteken kívül komoly savasító hatással bírnak többek közt a finomlisztből készült élelmiszerek, a tojás, a húsfélék és a kemény sajtok, de még a túrónak, a vajnak és a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeknek is enyhén sav képző hatásuk van. Mindezek ellensúlyozásaként nagyobb mennyiségben (kb. 80%-os arányban) ajánlott olyan, lúgosító hatású ételeket fogyasztani, mint amilyenek a friss zöldségek és egyes gyümölcsök, a gyökérfélék.
Túlsúly
Sokan azt gondolják, hogy a hízás a korral jár. Ez egy tévhit.
A túlsúly nem zsír-probléma - hanem sav-probléma.
Tulajdonképpen testünk védekező képessége, hogy a savas részeket zsírral vonja be.
A zsírok megkötik a savakat, és elszállítják őket a létfontosságú szervektől, megvédve őket a savak hatásaitól. A zsírok tehát sav-semlegesítő szerepet töltenek be, ez a test egy védekező mechanizmusa.

Amennyiben lúgosítjuk a szervezetünket, a test újra eléri optimális súlyát.
Lúgosítás hatására a felesleges zsír, amely a savakat kötötte meg, kiürül a szervezetből, a test eléri optimális súlyát és képes helyreállítani egészségét.

Mi a helyzet a soványsággal?
Az egészség-spektrum másik végletén, a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását - akár 50%-kal. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak. Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások.
Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.
Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.

Allergiák
A méreganyagok, amelyek egy túlsavasodott, oxigéntől megfosztott testben termelődnek, nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak. Továbbá, a meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását – és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.
Fáradtság
A fáradtság valószínűleg a túlsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza.
A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, amelynek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános gyengeség.

Az Új BiológiaTM, legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy minden betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test túlsavasodása. Ezzel ellentétben a régi biológia, amely Louis Pasteur 1800-as évek végén keletkezett művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegség olyan kórokozóktól ered, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet.
Dr. Young úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni.
Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testben lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben „úszkálunk” nap, mint nap.
Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.

Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban.
A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltal lecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas pH közeg, veszélyeztetve a „halak”, az Ön sejtjei és szervei egészségét.

Mi történik, amikor túl sok ételt, vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni?
Mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, ahogy az étel elbomlik, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap, mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, túl sok ételbevitellel, valamint a savtermelő ételek (tejtermékek, cukor, állati fehérje) túlzott mértékű fogyasztásával, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.

Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek, amelyekkel dolgunk van.

Belső nedveink pH szintje (sav-bázis aránya) testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat.
Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső bázikus (lúgos) környezettől függ. Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 60.000 mérföldnyi vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig. Összefoglalva, a túlsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!
Hasonlóan a talajhoz, amelyen élünk, a testünk 70%-át víz alkotja. Az étel utáni csillapíthatatlan sóvárgás gyakran a test víz iránti könyörgése. Ahogy az ember elkezd vízzel hidratálni, fokozatosan kifejlődik a szomjúságérzet is.
Mi a baj a táplálkozással?
A probléma elsődleges forrása kultúránk tipikus életvitele. Az évek során ételeink egyre feldolgozottabb állapotban jutnak el hozzánk, s egyben egyre jobban eltérnek attól a természetes állapottól, ahogyan a földből kinőttek.

Bármi, amit a Földön találsz, rendelkezik egy bizonyos fajta elektromos töltéssel és frekvenciával – s ez alól nem kivétel sem a tested, sem az étel, amit megeszel.
Amikor a szervezet lebontja az élelmet olyan tápanyagokra, amelyeket a sejtjeid hasznosítani tudnak, ezek a tápanyagok az élelem, nem pedig a tested rezgésével azonos elektromos töltést és frekvenciát hordoznak.
A legnagyobb töltéssel rendelkező részecskék azok a kolloidok, amiket a nap lövell ki magából, ezért minél közelebb áll egy élelem ahhoz az állapothoz, amikor a nap energiája feldolgozásra került benne, annál több energiát tartalmaz.

A friss gabonacsírák természetes energiaszintje nagyon magas. Amikor viszont ugyanezt a növényt hagyják beérni, majd kiszárítják, összetörik, feldolgozzák és kifehérítik, hogy liszt legyen belőle, elveszíti tápértékének és kolloidális töltésének legnagyobb részét. És gondolj bele: mi az, amit mai társadalmunkban többet eszünk? Friss vagy feldolgozott élelmiszert?
Az a táplálkozás, amely túlnyomórészt savasító ételekből áll, mint például húsok, tejtermékek, gabonák, magas cukortartalmú gyümölcsök, valamint kenyér, savas méreganyagok keletkezéséhez vezet a szervezetben.
Amikor ezek a mérgező anyagok bekerülnek a véráramba, az érrendszer megkísérel megszabadulni tőlük, folyékony formában a tüdőn, illetve a veséken keresztül. Ha túl sok méreganyag keletkezik – több, mint amennyit kezelni tud –, akkor a szervezet ezeket elraktározza a különböző szervekben, mint pl. a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban, a vastagbélben és egyéb helyeken.


Nem érhető el leírás a fényképhez.
Forrás:https://scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/